esmaspäev, 18. august 2014

Läänemaa põllumajandus.


EKRE Läänemaa Blogi eesmärk ei ole kaugeltki vaid poliitika!
Ei hakka erinevaid valdkondi tähtsuse järgi reastama, lihtsalt räägime kõigest, mis oluline ka Lääne-Eestis. Ehk siis Lääne-, Hiiu-, ja Saaremaal, Vormsis ja Noarootsis, Matsalus ja Ristil.

Mina ei saa öelda Kiire kombel, et usu, minust saab põllumees! Kuid näen, et palju valdkondi, mis sõltuvad põllumajandusest. Seega, püstitan vaid teema ning loodan, et seda aktiivselt kommenteeritakse. Asjalikult, seda ma üldse ei kahtlegi.

1. Millised on suurimad mured Lääne-Eesti põllumeestel?

2. Millist abi saaks osutada kohalikud omavalitsused?

3. Kui palju on kasu Põllumeeste Keskliidust, liikumisest Kodukant jt?

4. Kuidas on olukord toodangu realiseerimisega kodukandis?

5. Millal saaks kohalikku toodangut osta rohkem koduväravas või vähemalt teeveeres?

6. Mis takistab külaturgude teket? 

Küsimusi saate kommentaarides ka ise püstitada. Lisan vaid seda, et Lääne-Eestisse tulles ma heameelega ostaks midagi, mis kohalikud on kasvatanud või valmistanud, peatuks mõnes heas teeäärses kohvikus....



7 kommentaari:

  1. Mis kohvikust see pilt tehtud on ? Läheks läbi kui sealkandis olen :)

    VastaKustuta
  2. Võiks öelda, et see on "ühepäevaliblikas". See tavapärane kahjuks paljudes kohtades. Siin tegu Risti jaamahoones rongiootamise päeval töös olnud puhvet. Kuigi sellises puhvetis ja sellise menüü ning teenindusega, oleks vist ukse taga järjekord. Võrratu!
    Miks nimetasin ühepäevaliblikaks!? Kesk-Eestis plaaniti Mäo piirkonda aastaringset taluturgu, lõpuks tehti selle asemel kahepäveane laat Tallinnas. Kuigi osta tahaks head kraami ikka iga päev...

    VastaKustuta
  3. Taluliitu on loodud Läänemaal lausa 2 korda,ikka ja jälle on see hääbunud

    VastaKustuta
  4. Järelikult peaks looma (ühis)ettevõtteid?

    VastaKustuta
  5. Igasuguste koostöövõrgustike (loe väikeste koostoimivate taluturukuste) loomiseks on olemas ka EL-i meede kuni aastani 2020. Enamus meetmeid kaob meie jaoks siis ära ,kuid see jääb 50 % ulatuses aastani 2028. Minu nägemus asjast on küll selline ,et kohalik turg peaks olema siiski kohalike asi .Samas tuleks teha tihedalt koostööd teiste omasugustega. Näitena sobib praegusel ajahetkel suurepäraselt Peipsiääre sibul.Läänemaal ei ole nii kvaliteetsed sibulat ja see tuleks siia müügile organiseerida.

    VastaKustuta
  6. Jah, Peipsi ääres muide "klarjutakse appi"! Samas oli nii ka mullu, aga lõpuks osteti kogu sibul ära! Aga ometi, kas meie laual peaks üldse olema mingi muu sibul? Ning koduse tootmise peale tõttab kohale Veterinaaramet jm. Kas aga ei võiks olla siis süteem, kus taluturul on olemas kiri: "Kõik on omavastutusel?" Ja kõik me vastutame, et anname endast parima? Ohud on igalpool, ka oma koduses hoidises, aga kui me anname endast parima, siis on oht v'iksem kui siberi katk või midagi muud!?

    VastaKustuta
  7. Kas me sellist Eestimaad tahtsimegi?

    http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtkiri-tomatid-tilguti-all.d?id=51300139

    VastaKustuta