esmaspäev, 18. august 2014

Läänemaa tuiksoon.

Kahju, et arvamusfestival Haapsalus ei toimunud! Kuigi ma ei teagi, kas sellest olnuks mingit kasu? Kas Paides oli? Kohal oli päris palju tipptegijaid, poliitikuid. Mõni nimetaks aga hoopis tippmittemidagitegijateks. Olgu sellega kuidas on, aga kas tegu oli alt üles ettevõtmisega? Sel juhul au ja kiitus, sest meelitati ikkagi arvamusliidreid palju kohale! Kui aga oli vastupidi?


Poleemika PKC ümber, sellest, mida annaks teha, et vlismaiseid ettevõtteid kinni hoida, mullikeste puhumisest ja paljude muude asjade ümber on palju. Ma ei tunne hoolimata kolmeaastasest pidevast kohalkäimisest ja tutvumisest Läänemaad nii hästi, et saaksin selles oma arvamust avaldada. Küll aga olen arusamisele jõudnud, et kõige olulisem probleem Läänemaale (ja ka Hiiumaale) on hetkel raudtee pikendamine Rohukülani. Ning jõudumööda olen püüdnud seda ka "võõrastele" selgeks teha. Kohalikud enamasti mõistavad niigi selle vajadust, kuigi ehk isegi mitte täiel määral. Nii palju, et raudtee annaks palju rohkem kui arvata oskaksime. Pole ju küsimus ainult Haapsalus, vaid ka Hiiumaas ja Vormsis, Noarootsis ja Matsalus. Kui aeg-ajalt tekivad arutelud sellel teemal, siis enamasti raudtee vastuolijad ei märka isegi seda, et raudtee läbib mitmeid asulaid, kelle jaoks on rong samuti eluliselt oluline - Taebla, Palivere, Risti. Ellamaa, Turba. Ja Keila. Kuhu kolib PKC. Või kuhu võivad tahta õppima minna gümnasistid.

Seega peab EKRE selge siht ja selgelt välja öeldud eesmärk olema: Läänemaa ellujäämine sõltub raudteest! Muidu võib peagi juhtudagi nii, et tantsu lüüakse vaid Tallinnas...



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar